1. Home
  2. Algemeen
  3. Hoe werken ticket types?

Hoe werken ticket types?

Inhoud

Om onderscheid te maken tussen de verschillende meldingen kun je ticket types gebruiken. Deze staat standaard ingesteld op de ITIL types: Incident, Wijziging, Storing en Toevoeging. Maar deze zijn naar wens aan te passen. Denk aan bijvoorbeeld ‘Verkoop’.

Je kunt de ticket types aanpassen onder Instellingen > Lijsten:

Bij het behandelen van een ticket kan het ticket type aangegeven worden:

Als aanvulling hierop kunnen klanten zelf ook al het type aangeven in de self-service portal. Uiteraard is dit wel door de behandelaar overschrijfbaar.

Contracten

Ticket types hebben invloed op welke contracten worden gebruikt bij de uren die geregistreerd worden op het ticket. Zie Hoe werkt de contractmodule?