Vrije velden

Naast een tekstueel vrij veld, kun je een meerkeuze vrij veld (ook wel extra veld of eigen veld genaamd) toevoegen. Dit is handig als je de keuzes wilt limiteren en makkelijk wilt kunnen filteren. Dit is handig als je bijvoorbeeld een Ja/Nee veld wilt, of een selectielijst van types, statussen, leveranciers, etcetera.

Veld aanmaken

• Ga naar Profielmenu rechtsbovenin > Instellingen > Algemeen > Vrije velden
  • Voeg een veld toe, en kies voor Type 'Meerkeuze', 'Tekst' of 'Datum'.
  • Klik daarna op de Opslaan knop.
  • Optioneel: Klik daarna op Pas keuzes aan.

Opties aanpassen

Je krijgt een pop-up te zien waarin je opties kunt toevoegen, en van volgorde kunt veranderen. Klik op Opslaan als je klaar bent.

Vrij veld invullen

Bij het bewerken van het object, vind je onderaan het 'Vrije velden' gedeelte. Daar kun je de waarde van het vrije veld aanpassen.

Vrije veld als kolom toevoegen

In de tabel-weergave van het object, kun je het vrije veld toevoegen als kolom. Klik daarvoor op het 'oog' icoon rechtsboven de tabel.

Je krijgt een pop-up te zien met alle beschikbare kolommen. Met de pijlen kun je aangeven welke kolommen zichtbaar of verborgen moeten zijn. De volgorde kan ook aangepast worden. Staat je nieuwe eigen veld er nog niet tussen, ververs dan de pagina een keer.

Je kunt hier ook het standaard aantal rijen per pagina aanpassen.

Filteren op vrij veld

Na het toevoegen van het vrije veld als kolom, kun je bovenin het filter gebruiken om op het vrije veld te zoeken.