1. Home
  2. Statistieken
  3. Hoe verbind ik Power BI?

Hoe verbind ik Power BI?

Voor diepgaande analyses zoals productiviteit, declarabiliteit en winstgevendheid van klanten, raden wij aan om Power BI te gebruiken. Om het makkelijk te maken hebben wij in samenwerking met iAnalytics een voorbeeld dashboard ontwikkeld wat data real-time uit de API haalt. Volg de stappen hieronder om het te gebruiken.

Hoe download ik het voorbeeld dashboard?

• Log in op app.powerbi.com met een account met actieve Power BI licentie.
  • Klik in het linkermenu op ‘Apps’.
  • Klik rechtsbovenin op ‘Apps downloaden’.
  • Zoek op ‘Inserve’ en klik de tegel aan.
  • Klik op ‘Nu Downloaden’.
  • Even de eventuele gegevens in en rond de stappen af.
  • Ga naar Apps en klik op de app naam.
  • Klik op ‘Uw gegevens verbinden’.
  • Vul je subdomein in (het woord voor .inserve.nl in je adresbalk waarmee je inlogt in je Inserve omgeving).
  • Log in in Inserve met een gebruiker met voldoende rechten.
  • Klik op het Profiel-menu rechts bovenin, en klik op API instellingen.
  • Klik op ‘Nieuwe sleutel genereren’, geef hem de naam ‘Power BI’ of iets anders duidelijks, klik op ‘Bekijken’ en kopieer de sleutel.
  • Ga terug naar Power BI en plak de sleutel in het veld ‘Sleutel’.
  • Klik op ‘Volgende’.
  • Verander geen instellingen en klik op ‘Aanmelden en doorgaan’.

De gegevens worden nu bijgewerkt uit je eigen omgeving. Het rapport kun je downloaden om in de Windows-versie van Power BI te openen, zodat je aanpassingen kunt doen.

Bij vragen zijn wij uiteraard te bereiken op support@inserve.nl. Wil je meer ondersteuning op het gebied van Power BI, dan verwijzen we je graag door naar onze Power BI partner iAnalytics.

Laatste update op 16 september 2021