Rechten aanpassen

Niet alle medewerkers en contactpersonen mogen evenveel zien of aanpassen. Vandaar dat Inserve een uitgebreid rechtensysteem heeft. Deze werkt met de structuur Gebruiker > Rollen > Rechten (ook wel ACL genoemd). Een gebruiker heeft dus één of meerdere rollen, en die geven je bepaalde rechten. Wil je dus een medewerker of contactpersoon meer of minder rechten geven, zul je een rol moeten toewijzen, afnemen, aanpassen of een nieuwe rol creëren.

Nieuwe rol toevoegen

Klik op het Profiel-menu rechts bovenin.

Klik op 'Rollen'.

Je ziet nu een overzicht van alle rollen. Klik op 'Nieuwe rol'.

Verzin een naam, en kies tussen Behandelaars en Contactpersonen, afhankelijk voor wie deze rol is.

Klik op Opslaan. De rol is nu aangemaakt, maar heeft nog geen rechten. Volg de instructies hieronder om die toe te voegen.

Rechten aanpassen van een rol

Als je de rechten van een bestaande rol wilt aanpassen, volg dan deze stappen. De rechten van alle gebruikers met deze rol zullen dan aangepast worden. Doe dit bijvoorbeeld als je wilt dat de Statistieken worden verborgen voor alle medewerkers die geen Beheerder zijn.

Klik op het Pofiel-menu rechtsbovenin.

Klik op 'Rechten'.

Hier kun je vinkjes aan en uit zetten voor de individuele rollen. Als je bijvoorbeeld de behandelaars de statistieken niet wilt tonen, vink je onder Behandelaar de rechten 'stats.stats' uit.

De wijzigingen worden direct opgeslagen.

De rollen van een medewerker aanpassen

Open het detail scherm van de behandelaar en klik op het potlood.

Onder Rollen kan nu de rol toegewezen worden of verwijderd worden. Een behandelaar kan meerdere rollen hebben. De rechten worden dan bij elkaar gevoegd (de rechten worden dus nooit minder).