SMTP server

Ga naar Profiel-menu rechtsbovenin > Instellingen. Kies onder 'uitgaande mailinstellingen' voor 'Eigen SMTP server'.

Je kunt nu de instellingen wijzigen. Vergeet niet op Opslaan te klikken als je klaar bent.

Standaard instellingen voor Microsoft Office 365 zijn:

EncryptieTLS
Serversmtp.office365.com
Poort587

En voor Gmail:

EncryptieTLS
Serversmtp.gmail.com
Poort587

Zorg in het geval van een 'gedeelde postvak' (shared folder) dat je een gebruikersnaam gebruikt die toegang heeft tot die mailbox. Bij 'Verzender e-mailadres' vul je dan het e-mailadres van het gedeelde postvak in.

Bij het gebruik van een zelf gehoste mailserver zul je soms een zelf-ondertekend certificaat willen toestaan, of het checken op validiteit uit willen zetten. Gebruik daarvoor de vinkjes onderaan. Dit raden we echter niet aan in verband met de veiligheid.